Ubisoft Belgrade

Kratak opis kompanije koji ide i na Hopin ispod expo-a

Mi smo Ubisoft Belgrade i bavimo se razvojem triple-A video igara. Ubisoft je globalna kompanija, sa 40-ak studija za razvoj igara širom sveta. U Beogradu smo od 2016. godine. Sve je počelo sa 10 programera, a danas naš tim čini blizu 200 programera, artista, dizajnera, testera…i ne planiramo tu da stanemo! 😊

Do sada smo bili deo razvojnog tima za Ghost Recon Breakpoint, Steep, portovali smo na Google Stadiu Ghost Recon Wildlands i Assassin’s Creed Unity, a radujemo se i skorom izlasku igre Riders Republic. Mnogi zanimljivi projekti su i trenutno aktuelni – ali moramo još malo da sačekamo pre nego što podelimo više detalja. 😊

U okviru programerskog dela ekipe, razlikujemo Gameplay, Engine, Render, Online i UI programere. Iako postoje razlike u tome na šta je svaki tim fokusiran, svi rade u C++-u.

Kompleksni internacionalni projekti, kakva je svaka igra na kojoj radimo, pružaju velike mogućnosti da učenje i razvoj za ceo naš tim. S obzirom da projekti i timovi svake godine rastu, vrlo često smo u potrazi za novim kolegama.

Ako te zanima da čuješ više o našim timovima, kako je raditi u triple -A gaming industriji i kako izgleda proces selekcije za juniorske pozicije – čekamo te na našem virtuelnom štandu!