OBLO Living

Kratak opis kompanije koji ide i na Hopin ispod expo-a

OBLO Living je kompanija koja se bavi razvojem, proizvodnjom i plasmanom sopstvenog IoT proizvoda iz oblasti pametnih kuće. Nalazi u Novom Sadu i broji oko 50 zaposlenih.

Oslanjajući se na nove tehnologije,bavi se razvojem sopstvenih proizvoda: dimera, prekidača, pametnih utičnica i drugih. OBLO uređaji, osim što deluju u sklopu jedinstvenog OBLO sistema, mogu da funkcionišu i nezavisno, kao zasebni pametni uređaji.

Tim inženjera radi na kompletnom rešenju koje se sastoji od četiri celine:

  • Nodova – Skupa senzora i aktuatora koji koriste tehnologije kao što su ZigBee, Z-Wave, Bluetooth Low Energy, DECT ULE, naravno i WiFi.
  • Gejtveja – Kućnog kontrolera zasnovanog na Linux operativnom sistemu, upravljačkom softveru koji se izvršava na njemu koji predstavlja, posrednika u komunikaciji, između korisnika sa jedne strane i uređajima sa druge. Predstavlja i „pamet“ kuće, jer implementira odgovarajuću inteligenciju za automatizovanu kontrolu.
  • Cloud web rešenja – koje omogućuje udaljeni pristup, upravljanje sistemom, ažuriranje firmvera uređaja i obradu velike količine podataka (big data, data mining).
  • Mobilnih aplikacija – koje služe kao primarni korisnički interfejs za upotrebu sistema.