Continental Automotive Serbia

Kratak opis kompanije koji ide i na Hopin ispod expo-a

Kompanija Continental Automotive Serbia je deo Continental grupe, vodeće svetske tehnološke grupacije koja razvija pionirske tehnologije i usluge za održivu i povezanu mobilnost ljudi i njihovih dobara.

U okviru Continental Automotive Serbija posluje Istraživačko razvojni centar u Novom Sadu u kome trenutno oko 600 inženjera radi na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto industriju. Sa atraktivnim projektima iz oblasti elektronskih uređaja za kabinu vozila i sistemima i senzorima za autonomnu vožnju, Continental Automotive Serbia je za nešto više od tri godine rada izrasla u jednog od najvećih poslodavaca u inženjerskom sektoru u zemlji. 

Continental Automotive Srbija  razvija rešenja za putničke automobile i komercijalna vozila za Contintental diviziju Vehicle Networking and Information (VNI) što obuhvata širok spektar proizvoda kao što su instrument table, radari, kamere, kontrolne jedinice za daljinsko praćenje pozicije i parametara vozila, pristupni sistemi zasnovani na pristupu vozilu pomoću pametnih telefona ili daljinskog otključavanja, upravljački sklop za kontrolu električnih sistema u vozilu, infrastruktura web baziranog servisa, mobilne aplikacije i glavni inovativni projekat za visoko autonomnu vožnju za putničke automobile i komercijalna vozila. 

 

Kompanija promoviše i podstiče otvorenu korporativnu kulturu i stil rada uz konkurentne zarade, obezbeđujujući i druge pogodnosti kao što su fleksibilno radno vreme, rad od kuće, privatno zdravstveno osiguranje, plaćene rekreativne i sportske aktivnosti doprinoseći tako ravnoteži privatnog i poslovnog života svojih zaposlenih. Kako bi podržala mlade inženjere u započinjanju njihove profesionalne karijere, kompanija Continental Automotive Srbija je razvila program praksi a do sada je više od 100 naših praktikanata dobilo stalno zaposlenje u kompaniji.  

 

Pored Istraživačko razvojnog centra u Novom Sadu, Continental posluje i u Subotici od januara, 2012. godine, kada je započeta izgradnja fabrike. Inicijalna faza i instalacija opreme završena je u oktobru 2012. godine. Tada je usledio početak proizvodnje cevi i creva, koja omogućuju protok različitih tipova fluida i tečnosti u automobilima, kao i u komercijalnim i industrijskim vozilima. Dugogodišnju uspešnu saradnju fabrika u Subotici realizuje sa najpoznatijim imenima iz sveta automobilske industrije, pa tako na mesečnom nivou isporučuje preko pola miliona gotovih proizvoda. Trenutno fabrika u Subotici broji preko 1100 zaposlenih i nastavlja sa svojim kontinuiranim rastom.

 

ProDriver® program prakse pokrenut je kako bismo omogućili mladim ljudima da započnu svoju karijeru u Continental-u u Subotici. Namenjen je studentima završnih godina, kao i onima koji su nedavno diplomirali. Program prakse je plaćen i podrazumeva puno radno vreme i rad sa mentorom. Nakon završenog programa prakse postoji mogućnost zaposlenja u okviru uspešnog Continental-ovog tima u Subotici.